Knutselen

filter_list

Filter

Vanaf 0 Jaar
Vanaf Jaar
0
Onbeperkt
Weergave:
 

Knutselen voor kinderen

Het is misschien wel de meest eenvoudige maar ook de meest effectieve manier om creatief bezig te zijn. Knutselen. Heel simpel, bezig zijn met de handen. We doen het waarschijnlijk allemaal veel te weinig. De knutselwerkjes die we maken of de spelletjes die we spelen staan tegenwoordig op allerlei apparaten op ons heen. Deze apparaten lijken onvermijdelijk en dat is misschien ook zo, maar we kunnen ervoor kiezen om deze uit te zetten en weg te leggen. Gewoon om eens echt creatief bezig te zijn. Want het lijkt erop of we er helemaal mee versmolten zijn. Deze apparaten hebben een negatieve invloed op ons hele lichaam en welzijn, dat geldt voor iedereen. Elk beeldscherm met de vele voorbijflitsende beelden overprikkelen onze hersenen en met de verkeerde neergebogen houding vragen we te veel van ons lichaam. Het eigen denkvermogen remt af en men raakt oververmoeid. De hersenen hoeven namelijk bijna niets meer te doen, maar er komt toch een enorme lading aan informatie binnen dat verwerkt moet worden. Tijd om het roer om te gooien!

Het is belangrijk dat we weer ‘ouderwets’ gaan knutselen. Knutselen is niet alleen heel leuk, maar ook leerzaam en erg goed voor de fijne motoriek oftewel het ontwikkelen van een goede hand-oogcoördinatie. Bezig zijn met iets kleins en het denkvermogen van de hersenen activeren. Het is een manier om op een eigen tempo creatief bezig te zijn, dit geldt voor jong en oud. Knutselen is daarom een ideale bezigheid voor de hele familie. Iedereen kan meedoen en het mooie is dat er geen winnaars of verliezers zijn. Iedereen maakt wat hij of zij mooi vindt en dat maakt elke creatie uniek en bijzonder. Daarnaast werkt het in veel gevallen zelfs ontspannend. Deel deze creatieve en ontspannende momenten met uw gezin en koester de momenten samen. Zet alle apparaten met een beeldscherm uit en stimuleer uw eigen creativiteit en motoriek.

Knutselen bij Het SpeelKado

Wij hebben onder de categorie knutselen meerdere subcategorieën gemaakt. Zo vindt u snel en gemakkelijk de producten waar u naar op zoek bent. Onze subcategorieën tonen de verschillende vormen van knutselen en toebehoren. Hierdoor is het knutselmenu erg overzichtelijk en praktisch. Wilt u een knutselwerk in 3D maken? Dan zijn de categorieën gips en klei de juiste afdeling voor u. Zoekt u meer wat voor het verven, kleuren of andere benodigdheden? Dan zijn dat de categorieën waar u terecht kunt. Wees creatief, alleen of met het hele gezin. Jong of oud, het kan allemaal. Al onze knutselproducten garanderen urenlang speelplezier. Het is goed om creatief bezig te zijn.

Mochten er nog vragen zijn of kunt u een bepaald product toch niet vinden, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.