Puzzels (ook voor volwasenen)

filter_list

Filter

Vanaf 0 Jaar
Vanaf Jaar
0
Onbeperkt
Weergave:
 

Puzzels kopen?

Over de geschiedenis van de puzzel zijn geen exacte data bekend. Men vermoedt dat de puzzel in de 18e eeuw is bedacht door ene John Spilsbury. Hij gebruikte dit als een educatief hulpmiddel om aardrijkskunde te onderwijzen. Hij plakte een wereldkaart op hout en sneed dan op de landgrens elk land uit. Zo ontstond de ‘eerste’ puzzel. Uiteindelijk maakte Spilsbury meerdere puzzels met 9 verschillende thema’s: Afrika, Amerika, Azië, Engeland, Europa, Ierland, Schotland, Wales en de hele wereld. Pas later werden de kantstukjes interlocking gemaakt. Hierdoor bleven de stukjes beter in elkaar zitten. Na het jaar 1850 veranderde het idee van educatieve puzzels naar puzzels voor plezier en tijdverdrijf. De puzzels zoals wij deze nu kennen.

Een puzzel is een spel of raadsel dat men zo snel mogelijk, natuurlijk in alle rust, op probeert te lossen. Het dient als vermaak en tijdverdrijf met meestal als uitkomst een prachtige foto of tekening. Puzzels kunnen in verschillende niveaus worden onderverdeelt. Een puzzel voor de allerkleinste onder ons beginnen bij 2 legstukjes. Voor de gevorderden zijn er puzzels verkrijgbaar vanaf 500 tot wel 5000 stukjes. De allergrootste puzzel bestaat uit maar liefst 40320 puzzelstukjes! Deze puzzel is 6,80 meter lang, 1,90 meter breed.

Puzzels zijn er voor jong en oud en het leuke ervan is dat iedereen het kan. Het is een uitstekend spel om ook samen te doen met uw familie of vrienden. De regels zijn simpel: Zorg dat alle stukjes passen en tot één geheel komen. Een puzzel geeft urenlang puzzelplezier, uiteraard afhankelijk van het aantal puzzelstukjes.

Puzzels bij Het SpeelKado

Bij Het SpeelKado hebben wij diverse puzzels in de categorieën: houten puzzels, kinderpuzzels, vloerpuzzels en puzzels voor volwassenen.  Mocht u een puzzel niet op tijd af hebben of wordt uw aandacht ergens anders vereist, dan hebben wij een speciale puzzelmat voor het opruimen van uw puzzel. Zo kunt u op een later tijdstip verder gaan met uw puzzel zonder helemaal opnieuw te moeten beginnen. Onze houten exemplaren zijn erg duurzaam en prettig voor kleine kinderen. Net als de vloerpuzzels zijn deze erg leerzaam en goed voor de ontwikkeling en de motoriek van kleine kinderen.  Ons puzzelassortiment bestaat uit verschillende puzzels van de merken Castorland® Puzzle, Ravensburger® Puzzle, Disney® en van Jan van Haasteren. Ook zijn er puzzels verkrijgbaar van Jumbo® en King®. Voor een puzzel met een twist kunt u voor één van onze 3D puzzels kiezen. Samen of alleen, u heeft gegarandeerd uren speelplezier. Als u eenmaal begint met puzzelen kunt u niet meer stoppen.

Mochten er vragen zijn of kunt u een bepaald product niet vinden, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.