Bouwen

filter_list

Filter

Vanaf 0 Jaar
Vanaf Jaar
0
Onbeperkt
Weergave:
 

Bouwen

Het bouwen van iets is wat kinderen altijd al heeft gefascineerd. Jonge kinderen of wat oudere kinderen maar ook volwassenen vinden het leuk om iets te maken. En dit kan natuurlijk van alles zijn; een hoge toren, een huis, een brug of gewoon ‘iets’. Door veel verschillende kleuren te gebruiken wordt het ook een erg vrolijk spektakel. Of alle kleuren nu door elkaar heen gebruikt zijn of als alle kleuren gesorteerd zijn maakt niet uit. Om deze bouwwerken nog levendiger te maken kan je je bouwpakket natuurlijk uitbreiden met bijpassende poppetjes, vervoersmiddelen en andere accessoires. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een agent met motor of een piloot met een vliegtuig.

De producten in ons assortiment van categorie bouwen zijn van het bekende merk LEGO. LEGO heeft ook aan de allerkleinste gedacht, daar begint immers de ontwikkeling al. Vanaf een leeftijd van anderhalf jaar heeft LEGO al kleine bouwpakketjes. Bijvoorbeeld het Mijn eerste lieveheersbeestje pakket. Zeer eenvoudig met slechts 5 onderdelen, kleurrijk en erg vrolijk. Al vanaf jongs af aan ontwikkelen kinderen hun hand-oog coördinatie. Met de eenvoudige bouwpakketten van LEGO wordt dit op een leuke manier beoefend en dat is een educatief voordeel. Spelenderwijs leren kinderen vast te houden, te sturen en te draaien. Het vastklikken en lostrekken is misschien next-level maar doordat deze pakketjes dat al wel bieden worden kinderen uitgedaagd om verder te gaan dan wat ze op dat moment al wel kunnen. Ontwikkeling wordt hierdoor sterk gestimuleerd. Het heeft niet alleen een positief effect op de motoriek, maar ook voor het welzijn, want het is ook erg leuk en vermakelijk. Kinderen kunnen soms uren zoet zijn met het meest simpele speelgoed. Ze leren tijdens het spelen in babystapjes zelfstandig te worden. Op dat moment lijken deze ontwikkelingen niet heel belangrijk, maar dat is zeker wel het geval. Ze zullen op latere leeftijd zelfstandig moeten worden en zelf keuzes gaan maken. Ook inzicht hebben is iets wat op latere leeftijd goed van pas kan komen. Een enkel voorbeeld hiervan is de technische branche, waar het bouwen van bijvoorbeeld een gebouw dagelijkse kost is. Een groot verschil met een bouwpakketje van LEGO maar om te groeien net zo belangrijk. Laat kinderen hun creatieve wereld ontdekken.

Voor de allerkleinste is LEGO Duplo het meest geschikt. Kleine bouwpakketten met een paar bouwstenen. Daarop volgend is LEGO City en de LEGO Friends. Voor de echte techneuten is er een categorie LEGO Technic. Genoeg keuze om mee te bouwen dus!

Heb je nog vragen over onze bouwpakketten of zit het product wat je zoekt er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.